Isu sekolah tahfiz : Wakil DAP penipu besar

YB DAP , Cha Kee Chin MENIPU di Parlimen

Dalam satu video sidang parlimen baru-baru ini, dengan jelas dan nyata ahli parlimen Rasah telah menipu dewan yang mulia dengan menuduh kerajaan sebelum ini telah mengabaikan sekolah tahfiz dan tidak pernah memberikan sebarang bantuan kepada sekolah tahfiz.

Beliau mengatakan kerajaan sekarang lebih peka dengan memberikan bantuan kepada sekolah tahfiz sebanyak RM 50 juta.

YB, I beg to differ. Dan saya mohon YB supaya lebih bertanggungjawab semasa berucap dalam parlimen. Memalukan dan menjijikkan melihat seorang ahli parlimen tidak menyediakan fakta secukupnya untuk dibentangkan pada parlimen.

Izinkan saya memaklumkan kepada YB tentang Dasar Pendidikan Tahfiz Negara yang diperkenalkan kerajaan sebelum ini. Ianya dasar yang dirangka oleh kerajaan terdahulu untuk memperkasakan institusi pendidikan tahfiz dinegara kita, dengan matlamat melahirkan lebih 125,000 huffaz professional, yang bukan sahaja berupaya menghafaz 30 juzuk Al Quran, tetapi menguasai pelbagai displin ilmu dan kemanhiran teknikal.

Untuk Belanjawan 2018, peruntukan sebanyak RM50 juta telah diberikan kepada sekolah-sekolah tahfiz untuk baikpulih dan menyelenggara sekolah tahfiz.

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2017/10/342764/sekolah-tahfiz-peruntukan-rm50j-bukti-kerajaan-prihatin

Tahun sebelumnya pula, peruntukan dalam bajet 2017 membolehkan kerajaan menyumbang RM80 juta kepada sekolah tahfiz dan pondok.

http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2017/04/25/najib-serah-rm80-juta/

Wahai YB DAP yang ‘bijaksana’ , maklumat umum begini pun YB boleh terlepas pandang dan YB berani untuk bawakan fakta palsu dan berniat jahat ke dalam dewan.

YB tidak malu? Atau ‘trend’ menipu ini dah menjadi darah daging DAP? Sebab kita selalu melihat YB DAP sering menipu di dewan. Lihat Tony Pua menipu dengan mengatakan SST akan mengurangkan harga barang. Atau LGE menipu mengenai hutang negara. Atau seperti Teresa Kok yang menipu mengenai hasil kelapa sawit untuk setiap ekar, atau hektar ???

Jikalau seorang ahli parlimen boleh menipu di dalam parlimen, menipu ketika berjanji kepada rakyat, kekal berkuasa dan terus memerintah, maknanya rakyat pula yang BODOH kerana sedia dan redha untuk terus menerus ditipu secara terang dan jelas.

DAP = Penipu

sumber : Nazr Norani

PERHATIAN

VENDING MACHINE AIR KOPI PANAS DAN SEJUK DIJUAL DENGAN HARGA TAK MASUK AKAL KLIK SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Be the first to comment on "Isu sekolah tahfiz : Wakil DAP penipu besar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!