Mahathir bakal lantik Lim Guan Eng Timbalan Perdana Menteri? – Video ini buatkan anda tak percaya

Disaat-saat Kapal PH sedang bergolak sesama sendiri munccul pula berita terbaru yang dibongkarkan oleh Lokman Noor. Mungkin ramai tak percaya bahawa Tun Mahathir akan melantik Lim Guan Eng sebagai Timbalan Perdana Malaysia yang baru dalam masa beberapa bulan dari sekarang.

VIDEO PENUH TEMUBUAL  LOKMAN

 

Video : Lebih 10 pendakwah Kristian cuba murtadkan penduduk flat di Cheras

Lebih 10 pendakwah Kristian cuba murtadkan penduduk flat di Cheras | Cheras – Beberapa hari lalu telah tular beberapa video rakaman amatur penduduk perumahan awam flat sedang memarahi dan menghalau beberapa orang yang dipercayai pendakwah Kristian yang cuba memurtadkan orang Islam di kawasannya.

Kejadian yang dipercayai berlaku pada Ahad 23 Disember di Flat Taman Minang Ria, Cheras itu menunjukkan lebih sepuluh pendakwah Kristian yang terdiri dari lelaki dan wanita berbangsa Cina dan India dirakam sedang meninggalkan perumahan tersebut kerana telah dihalau dan dimarahi beberapa penduduk di sana.

Setakat ini tiada apa-apa tindakan yang diambil dan tiada kenyataan rasmi dari Menteri Agama Dr Mujahid Yusuf Rawa mahu pun pihak berkuasa.

Telah termaktup di dalam Perkara 11 (4) memberi kuasa kepada kerajaan negeri atau kerajaaan persekutuan untuk menggubal undang-undang bagi mengawal atau menyekat penganut agama bukan Islam menyebarkan atau mengembangkan ajaran atau kepercayaan mereka kepada orang-orang Islam.

Perkara 11 (4) Perlembagaan pula memperuntukkan “Undang-undang Negeri dan mengenai Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan, undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa iktikad atau kepercayaan ugama antara orang-orang yang menganuti ugama Islam.”

Sebelum ini pengedaran Bible giat dilakukan di hadapan sekolah. Walaupun pihak berkuasa telah dimaklumkan namun rakyat tidak tahu apakah tindakan yang telah dikenakan kepada pelaku sebagai pengajaran?

Adakah mereka dikenakan tindakan atau telah pun dibebaskan memandangkan kes itu senyap begitu sahaja?

Agama Islam dicabar secara terbuka, rakyat semakin tidak dapat menahan kesabaran apatah lagi selepas kematian anggota bomba Muhammad Adib.

Selepas mengedar Bible di hadapan sekolah kini pendakwah Kristian lebih berani datang hingga ke dalam rumah-rumah orang Islam.

Apa fungsi Menteri Agama Dr Mujahid Yusuf Rawa? Adakah hanya menjadi benteng agama orang kafir? – AbuLeman

Sumber: http://www.abuleman.com

 

PERHATIAN

PERNIAGAAN PALING SESUAI UNTUK SURI RUMAH

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

KETAHUI RAHSIA MENJANA PENDAPATAN 5 ANGKA DENGAN SHOPEE

 

Be the first to comment on "Mahathir bakal lantik Lim Guan Eng Timbalan Perdana Menteri? – Video ini buatkan anda tak percaya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!