budak 4 tahun mengadu anak pengasuh masukkan bibird dalam l-b@ng d-bornya-ALLAHU

Menitik air mata saya baca mesej Puan ni.

Mana-mana mak ayah yang ada anak kecil pasti rasa tersentak jika kejadian macam ni berlaku pada anaknya. Kita dah jaga dia elok-elok, didik baik-baik, tapi ada orang lain yang rosakkan!

Sebab tu kalau ada ibubapa yang mengadu pada saya pasal ni, yang pertama saya akan minta mereka percaya dahulu apa yang anaknya sampaikan.

Anak-anak sebesar ini takkan sekali-kali menipu bila private partnya (bibir, dada, punggung, kemaluan) disentuh, diraba, apatah lagi dimasukkan zakar.

Please, please, please, buat report polis segera. Kemudian, polis akan guide untuk dapatkan laporan kesihatan di hospital. Doktor perlu periksa kesan tusukan atau koyakan, samada kesan baru atau dah lama (berkali-kali berlaku).

Tolong, tolong, tolong, ajar anak-anak apa itu sentuhan selamat dan tidak selamat. Anak-anak kena tahu bertindak kalau rasa tak selesa seseorang individu menyentuh tubuh badannya.

Ingat 3 step ini, ajarkan pada anak,

1. JERIT kuat-kuat
2. LARI
3. MENGADU

Bila nak ajar? Seawal yang boleh. Bila anak dah faham arahan kita, terus sahaja ulang-ulang perkara ni. Lama-lama dia akan faham. Mulakan dahulu dengan memberi nama yang sebenar kepada kemaluan yang lelaki dan perempuan.

Jika dah usaha untuk mencegah, tetapi perkara tak diingini tetap juga berlaku, jangan pernah undur untuk membela nasib anak. Jangan fikirkan sangat pasal pemangsa (apatah lagi si pelaku ahli keluarga sendiri). Anak-anak ini akan nampak kita berbuat sesuatu untuk haknya!

Share post ini. Tag pasangan anda. Biar ramai ibubapa yang alert!

Akhi Fairuz Al-Jengkawi
#TukangCeramahBudakSekolah

————————————

👉 Guide untuk memilih pengasuh untuk anak-anak : http://bit.ly/2rQI4we
👉 Ajar anak nama sebenar bagi kemaluannya : http://bit.ly/2Q3aGM8
👉 Talk Now! Protect Always : http://bit.ly/2QTzko0
👉 Ibubapa berjimak depan anak, mereka tiru : https://bit.ly/2twCeBm
👉 Apa yang perlu dilakukan oleh ibubapa bila anak dicabul pedophile : https://bit.ly/2tI0sYr
👉 Bagaimana seorang ayah boleh berikan cinta kepada anak perempuannya? http://bit.ly/2It4SIg


 

Amyra Aydeen Sy harap ibu y mengadu ini akan report polis. Mmg apa y telah berlaku,telah berlaku dan tak mungkin dpt di patah balik kembali tapi tindakan puan akan sgt terkesan utk masa hadapan.
Semoga urusan puan dan anak2 di permudahkan allah swt.

PERHATIAN

PERNIAGAAN PALING SESUAI UNTUK SURI RUMAH

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

KETAHUI RAHSIA MENJANA PENDAPATAN 5 ANGKA DENGAN SHOPEE

Be the first to comment on "budak 4 tahun mengadu anak pengasuh masukkan bibird dalam l-b@ng d-bornya-ALLAHU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!