kau takkan jumpe kebahagiaan selagi aku tak maaf kan kau. Banyak yang kau aniaya aku sampai family aku tak suke aku.

Waktu saya nak bersalin saya ade mintak maaf kat mak dan saya hantar gambar anak saya tapi mak saya tak replay pon min padahal tuh cucu sulung dia

Assalamualaikum min. Hide name dan profile saya. Saya nak luah kan kat sini. Sebab saya tak tahu nak mengadu kat sape. Sejak saya baby saya dibesar kan dengan atok dengan nenek saya. Saya ade dua orang adik beradik jer. Mak bercerai dengan ayah mase umur 2 tahun. Tahun 2002 mak bercerai. Semenjak mak bercerai saya dah tak jumpe ayah saya. Mak bekerje..Tahun 2008 mak kawin lain. Mase tuh saya skolah rendah lagi. Saya sedih min. Semenjak mak saya kawin lain , dia dah tak peduli kan saya dengan kakak saya. Sampai kan saya nak duduk dengan dia , dia kene tanye ayah tiri saya. Padahal saya anak dia. Saya duduk dengan mak saya setahun jer min. Pastu saya tak tahan dah Sebab mak selalu marah2. Selalu menang kan adik tiri.

Adik tiri ade 3 orang. Mase saya duduk dengan mak saya, saya yang jage adik2 tiri saya. Pernah saya tegur adik tiri saya sebab tak bersyukur dapat makan yang mewah2. Lagi satu suke sangat makan jajan sampai bersepah. Mak saya kate “biar lah dia nak makan ape pon. yang beli tuh semua ayah dia , bukan ayah awk..”Allah mase tuh sedih nye dalam hati saya. Sampai satu hari tuh saya gadoh dengan mak saya mak halau keluar dari rumah. Saya mengadu dengan nenek saya. Nenek saya marah mak saya. Nenek cakap senakal nakal saya dia tak penah halau saya keluar dari rumah. Kalo ikot kan saya taknak duduk dengan mak saya. Sebab saya tahu mak saya dah bahagia dengan family dia. Lagi pon saya perempuan , tak elok sgt duduk dengan bapak tiri.

Disebab kan kat kampung pak sedare selalu pkul saya. Salah sikit selalu kene pkul. Pernah kene terajang ape semua. Orang lain tak pernah pon kene pukul dengan pak sedare dorang. Sayang lagi ade lah. Sedih saya min. Dugaan bagi saya dapat pak sedare garang macam tuh. Kakak saya pulak berkawin mude. Habis sekolah teros dia kawin sebab dia tak sanggup duduk dengan mak saya dah. Saya pon macam tuh jugak min. Habis sekolah teros kawin. Lepas kawin saya ingat dah bahagia. Tapi tak. Duduk dengan mertua.3 bulan lepas kawin ajak suami pindah. Tapi dia bagi alasan nak jage mak dia. Saya tahu mak dia skit. Tapi saya tak tahan duduk dengan family mertua.

Mak sedare belah suami selalu m@ki2 saya. Dari mule kawin. Saya tak tahu ape salah saya. Penah mak sedare dia buang baju saya waktu saya nak basuh baju. Sedih saya min. Saya mengadu kat suami , tapi suami langsung tak bela saya. Dia lebih penting kan family dia. Saya ajak keluar dia tak nak. Tapi kalo adik beradik dia ajak , dia nak jer min. Suami dah lah tak keje. Saya tahu dia jage mak dia , tapi sekurang kurang nye buat lah bisnes online. Boleh cod ker ape. Kalo dia keje pon , saya snggup jage mak dia. Tapi dia pulak bagi alasan saya tak pandai lah ape lah. Habis tuh kalo dia tak buat ape2 , macam mane saya nak beli barang keperluan saya..Takkan saya nak mintak kat mak saya lagi..

Sampai satu tahap , saya dah lame sabar. Akhir nye takde jodoh. Lagi pon suami penah terkantoi dengan saya chat dengan betine lain dalam wc sambil berbogel. Jenis saya kalo lelaki dah jenis perangai macam tuh , saya tak kan bagi peluang dah. Lagi pon saya dengan dia tak ade anak lagi. Jadi saya pilih untuk cari kebahagiaan sendiri. Salah saya jugak sebab tak siasat dulu. Kenal pon dalam fb jer. Tapi tuh kan takdir. Semua rahsia Allah. Jadi saya tak penah menyesal kawin dengan dia. Saya cume pikir jodoh dah takde. Lagi pon bukan saya tak pertahan kan , hampir 2 tahun lebih saya sabar. Tak kan sampai bile2 nak suruh fil tanggung. Saya tahu family mertua jenis yang berduit. Tapi dia sebagai suami tak kan tak ade usaha. Sampai bile nak harap kan harta mak bapak.

Lepas cerai saya keje. Cari duit sendiri. Lepas 5 bulan keje saya jumpe dengan suami saya yang skarang. Lepas 6 bulan kenal kami kawin. Alhamdulillah bahagia. Dia seorang yang bertanggungjwb. Lagi pon dia tahu semua pasal saya. Saya jujur dengan dia yg saya perlu kan kasih syg. Sebab saya dari kecik tak penah rase kasih sayang mak ayah. Ayah men!nggal tahun 2009. Saya dapat tahu pon mase kakak nak kawin. Sebab nak cari wali. Tahu2 dah men!nggal. Allahu sedih nye. Dari kecik tak penah tahu macam mane muke ayah sendiri. Mak tak penah simpan gambar arwah ayah. Walau pon suami saya pernah jatuh ker bawah , tapi saya tak penah lari dari dia. Kami penah susah. Tapi saya tak penah merungut makan nasi dengan ikan masin. Asal kan dia tetap ade usaha untuk bagun semula.

Alhamdulillah 3 bulan jer rase susah. Lepas pade tuh semua berubah. Suami dapat bukak bisnes sendiri. Saya pulak mengandung. Tapi mase saya mengandung , saya gadoh dengan mak saya. Sebab mak lebih percaye kan cerite bekas suami yang dulu. Kate saya mintak cerai sebab saya ade jantan lain. Tido dengan jantan lain. Macam2 lagi. Ape yg saya cerite semua mak tak percaye. Siape tak sedih kalau mak sendiri lebih percaye kan orang luar dari anak dia sendiri Padahal dia yg bukak file. Jadi memang dia yang nak cerai kan saya. Bukan saya yang bukak file. Dia buat macam tuh , sebab dia cemburu dengan kehidupan saya dengan suami skarang. Sampai semua family saya benci saya. Dah hampir setahun saya tak balik kampung.

Kakak saya sendiri pon tak percaye kan saya. Nenek saya pon marah saya. Disebab kan cerite tak betol tuh. Sedih saya min. Waktu saya nak bersalin saya ade mintak maaf kat mak dan saya hantar gambar anak saya tapi mak saya tak replay pon min padahal tuh cucu sulung dia. Saya yakin mak saya maaf kan saya. Sebab saya bersalin mudah jer min. Saya bersyukur sgt2. Tapi mungkin disebab kan ego. Sekarang saya tengah berpantang. Sendiri jer min. Takde sape nak jage saya. Suami tolong sebelum pegi keje. Lepas pade tuh saya buat sendiri. Doa kan saya kuat min. Doa kan family saya terime saya. Walau pon bukan salah saya tapi saya tak kesah Sebab Allah ade. Allah akan bukak kebenaran nya satu hari nanti.

Hari2 saya doa , semoga family saya dilindungi. Pade ex suami. Aku nak kau tahu , kau takkan jumpe kebahagiaan selagi aku tak maaf kan kau. Banyak yang kau aniaya aku sampai family aku tak suke aku. Fitnah aku macam2. Aku harap kau sedar. Saya akan jage hubungan saya yg skarang nih baik2. Saya tak nak anak saya rase ape yg saya rase. Biar lah saya sorang jer yg tanggung. Nasib saya. Saya tak penah salah kan takdir. Kalo saya merungut , tuh bermakna saya tak percaye kan pade qada dan qadar. Jadi saya bersyukur dengan ape yang saya lalui. Sebab Allah nak ajar erti kekuatan. Tuh jer min saya nak mengadu. Assalamualaikum

PERHATIAN

PERNIAGAAN PALING SESUAI UNTUK SURI RUMAH

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

KETAHUI RAHSIA MENJANA PENDAPATAN 5 ANGKA DENGAN SHOPEE

Be the first to comment on "kau takkan jumpe kebahagiaan selagi aku tak maaf kan kau. Banyak yang kau aniaya aku sampai family aku tak suke aku."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!