You cannot copy content of this page
no comments

2 video terbaru! Saksikan provokasi dari pemandu cina sebelum Syed Danial dilanggar

Update terkini mengenaik kejadian pergaduhan yang berakhir dengan kematian. berikut perkongsian dari peguam Azam

Tak pasti dari mana Sumber gambar ini.Tak pasti juga samada ini gambar sebenar atau edit.

Tapi kalau lah ini benar2 berlaku, ini bukan alasan pembelaan provokasi utk membolehkan lelaki ini di langgar dan di lenyek sehingga mati.

Kerana ujian undang2 untuk menerima pembelaan provokasi ialah tertuduh bukan sahaja telah hilang kuasa kawalan ke atas dirinya akibat dari provokasi tersebut tetapi ia mesti menunjukkan bahawa provokasi tersebut boleh menyebabkan seorang yang waras hilang kuasa kawalan ke atas dirinya dan mendorongnya melakukan perbuatan yang menyebabkan kematian si mati.

Bermaksud ada 2 peringkat undang2 yang harus di buktikan tertuduh.

Suspek berada dalam kereta beliau ketika itu dan “serangan” sebegini tidak akan boleh menyebabkan dirinya terbunuh melainkan hanya akan mengakibatkan kerosakan keretanya sahaja.

Ini lah detik penting utk menentukan niat beliau semasa melanggar itu semata2 utk mempertahankan diri atau untuk memb*nuh.

Nampaknya spt di sini bermula niat beliau utk memb*nuh mangsa.

 

Video terbaru perkongsian Syed Agil Jamalullail

Dah viral pulak gambar arwah syed danial pegang kayu baseball nak terkam kereta si pembunuh, yew wei liang.Tapi tengokla video ni, jelas nampak si pemb*nuh yg hit arwah dulu, dan arwah tak balas pun pukulan tu.

Mungkin arwah dah tak tahan dgn provokasi, sbb dlm video sebelum ni, pun tunjuk benda yg sama, si pemb*nuh yg agresif smpai perlu ditenangkan oleh org lain

Dah provoke arwah tu kaw-kaw, tah tunjal kepala ke rampas kunci, bila arwah mengamuk, ko langgar dia sampai m*ti? #Justice4SyedDanial

Video kedua yang dipetik dari youtube

perkongsian daripada saksi

Pengiklanan Berbayar!

Pinjaman mudah untuk kaum wanita sehingga RM30,000

Menteri PH rasic Hasut benci Melayu

Korang ada RM1 camni? meh jual kami beli dengan harga yang mahal!

Perhatian! inilah duit lama RM5 paling mahal serius kalau ada jual pada kami

Anda tiada kereta tapi nak buat GRAB? kami sediakan kereta untuk disewa & tunjuk ajar step by step hingga pandai PM SEKARANG

 

Reply