You cannot copy content of this page
no comments

Bayi kerap menyusu setiap 10 minit dan menangis RUPANYA ada benda menumpang

 

Assalamualaikum mommy & bakal mommy.. saya ingin share kisah saya sebagai iktibar untuk mommy2 semua.. Apapun sebagai umat Islam kita sememangnya percaya Allah. S.w.t penyembuh segala penyakit. Sejak selasa lepas baby saya kuat myusu. Baby saya 2bulan nak masuk 3bulan dan fully bf. Dia tido xpernah lena. Asyik myusu je. Tido xsampai 10 mnit dah menangis2 nak susu. Sampaikan pu ting saya luka. Dan saya demam kuat satu badan sakit2. 4 hari saya terlantar.. Sampaikan saya terpaksa bagi susu formula pada baby saya sebab dia sentiasa lapar.

Semalam bapa mentua saya suruh saya bawa baby saya pada adik sepupunya yang pndai mengubat perubatan islam. Tadi saya pergi. P.cik saya (adik spupu bapa mentua) b7gelkn baby saya & baca beberpa surah.. bila dia pusingkan belakang badan baby saya.. airmata dia menitik. Terus dia marah tanya ada bwa baby kemana.. katanya ada ‘sesuatu’ yang menumpang pada belakang baby saya. ‘Sesuatu’ itu xdiberi makan oleh ‘ibubapa’ nya & yang myusu selama ni adalah ‘sesuatu’ tu.. Pacik saya hanya pegang je belakang baby saya tapi merah abis satu badannye..lepas selesai baca beberapa surah tu. dia suruh saya menyusu kan baby saya kerana baby saya terlalu lapar katanya.. lepas je menyusu sepuas2nya.. Alhmdulillah baby saya tido lena & xmenagis or lapar lagi macam selalu.. jadi saya ingin berkongsi pesanan pakcik saya kepada mommy semua. Setiap kali kita atau suami kita terutamanya balik dari sungai.. hutan.. laut.. atau balik tengah2 malam.. sebelom masuk rumah.. ludah kat luar 3 kali.. dan kata.. cukup sampai sini kamu ikut aku. Kemudian bacalah SubhanaAllahwalhamdulillahwalaillahhaillawahAllahuakbar.. inshaAllah semoga baik2 belaka.. saya cuma berkongsi kisah saya.. Allahualam.. apa pun hsnya Allah s.w.t yang berkuasa.

Kredit : ibu yg prihatinadi kan dia isteri dunia dan akhirat.Thanks semua…

Leha Zaleha waalaikumsalam semoga kejadian itu memberi kita pedoman hidup yang bakal2 nak jadi ibu jadikan pengajaran hidup supaya yang bawa baby mesti beringat2 selalu aamin

Zam Kamarudin Sebaiknya kepada ibubapa yg mempunyai anak kecil yg masih baby, elak kan diri dari pergi ke kawasan bukit², sungai, laut, hutan dll… Jika terpaksa pun amalkan apa yg diberitahu oleh akak tu.. in shaa Allah semoga kita semua senantiasa dilindungi oleh Allah SWT selalu hendaknya.. Amin Ya Rab.

Sya Finas Alhamdulillah ni lah yg selalu mak saya nasihatkan pada kami bila dok dlm pantang n lepas pantang kalau balik time senja n lewat mlm…

Azrul Asyraf Alhamdulillah..sy sentiasa igtkan suami supaya jgn masuk rumah terus..duduk luar seketika n basuh kaki sebelum masuk rumah..w/pun ank² semua dh besar tiap kali blk mlm@smpai rumah mlm itu lah yg sy amalkan..

Nurul Syahida Boleh je kluar umh tapi bawa lah lada hitam ke daun bidara ke,ltk dlm

Reply