no comments

Heineken lancar arak tanpa alkohol untuk orang Islam

AKHBAR The Sun bertarikh 8 Julai 2019 memaparkan poster minuman malta tanpa alkohol keluaran syarikat Heineken dengan slogan ‘Now You Can’.

‘You’ secara asasnya bermaksud orang Islam yang diketahui umum dilarang keras meminum arak atau sebarang minuman yang mempunyai alkohol.

Polemik tercetus kerana kes seumpama tidak berlaku pada zaman Barisan Nasional, sebaliknya berlaku pada zaman Pakatan Harapan yang dikuasai oleh menteri DAP.

Promosi secara besar-besaran ini mencetus kebimbangan umat Islam di Malaysia kerana menggalakkan individu beragama Islam untuk menyokong syarikat arak Heineken.

Hal ini turut mendapat tentangan Ustaz Bilal Jailani Ahli Majlis Ulama ISMA, sarjana dalam Pentadbiran Muamalat (Produk Halal) yang menyatakan pembelian produk Heineken dikaitkan dengan sokongan terhadap jenama ini, dan membawa kepada pemasaran tidak langsung oleh anak muda di media sosial.

Heineken merupakan antara pembuat dan pengilang arak antara terbesar dunia terkenal dengan pembuatan arak jenis ‘beer’ yang boleh didapati dengan harga serendah RM8 setin.

Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Samad sebelum ini pernah mencetuskan kontroversi mahu menutup kilang arak pada Pilihanraya Umum ke 13, namun gagal melaksanakannya atas alasan untuk mengekalkan pelaburan arak di negeri Selangor

sumber : nthqibord.com

pandangan penulis :

kita lihat inilah agenda jahat kaum kafir cuba memecahbelahkan umat islam dengan pelbagai agenda tersembunyi yang disokong oleh pemimpin melayu liberal. Mengapa perlu wujudkan arak tanpa alkohol? sedangkan ia mempunyai maksud yang cuba dilakukan oleh pihak-pihak tidak bertanggungjawab

inikah Malaysia yang sering disebut-sebut menteri agama rahmatal liialamin? . Jadi jika anda sebagai manusia yang diberi akal dan fikiran adakah anda sokong dengan wujudnya arak untuk umat islam ini?

paling hot!!

Pinjaman mudah untuk kaum wanita sehingga RM30,000

Menteri PH rasic Hasut benci Melayu

Mahathir Offer PAS & UMNO serta Parti Melayu sertai PPBM lumpuhkan PH?

Video: tarian berah! di majlis Konvokesyen Pensijilan Kemahiran Malaysia

Video kelakar nyanyian Anwar Ibrahim yang buatkan ramai gelak terguling-guling

Jenazah wanita di tanam selama 13 tahun tak reput dan berbau wangi! inilah amalan ketika hidupnya

Video : Ceramah politik di kursus Haji oleh Mujahid

Reply