You cannot copy content of this page
no comments

pekerja Islam ditolak gaji jika tidak sambut raya ‘hari bulan hantu’

TIDAK TAHU HORMAT ORANG

Memo syarikat IPE Switchboard ini adalah jelas satu diskriminasi kepada pekerja Islam yang tidak menyambut Perayaan Bulan Hantu.

Apa sebab pekerja Islam ditolak gaji semata-mata kerana tidak menyambut perayaan yang bukan milik agama Islam?

Ini adalah diskriminasi yang sangat jelas.Seseorang pekerja itu tidak patut ditolak gajinya jika tidak menyambut perayaan budaya atau agama lain.

Orang Islam di Malaysia tak pernah buat perkara sezalim ini kepada bangsa atau agama lain.Memang melampau.

Tiada penerangan foto disediakan.

Azmi Abu Bakar Makin hari makin tunjuk belang mereka, kini baru kita tahu niat dihati mereka, selama ini……

Mani Pesto Dulu aku pernah kerja kilang,masa tu nk buat makan², kilang tu buat plet besi eksport ke luar negara, dlm kilang tu x la besar mana, pekerja muslim pun x sampai 10 orang, pihak management sanggup panggil katering melayu sbb ada staf muslim, masa join mkn tu ada dua box, tgk dlm box penuh tin arak, dh habis majlis tu, aku tanya member, ni jamuan mkn apa, member aku gelak, dia cakap, majlis bg hantu mkn, choi, dgn aku sekali sambut hahahaha

Bie Bie Hahaha..nk smbut bulan hantu pon kutip duit titik peluh pkja ka klo tamak kedekut tya paya smbut bulan hantu kmo org scra bsar2saran sna smbut d rmh msing2…buat malu sja…spe owner syrikat tu yg ptut sponser kluar kn duit blnja…

Nor Hayati Baharum Berkiranya…syarikat ni…lepas ni..para pekerja berkiralah walau seminit…jangan nak bekerja keras untuk syarikat ni…buat biasa-biasa shj…

Mohd Zaki Zainudin Pergi page fb diorang, dekat review, tak recommend, dan bagi komen syarikat ni tak mengikut undang2 buruh atau apa2 yg berkaitan..setel.. saya dah buat.. anda bila lagi?

Shafiee Bin Surathin Biar kena tulak 2.5 jamMasa yg ada bolweh guna untuk sembayang hajat beramai di masjid yg terdekat supaya musibah ditimpa pada mereka yg menindas umat islam dikilang tersebut.

Safani Azira Ni lah bahananya dari pru yg lepas.kononnya nk perubahan…haaa perubahan sungguh la skrg ni kan…bukan kena tindas je, kena pijak kepala sekali.siap di hindik2 lagi kpla kita…tengok la sejarah2 yg lepas apa yg dah jadi.cth terdekat apa yg beřlaku pd singapura..tu pun masih buta mata lagi ka..

Faez Abid Kes yang sama, pun syarikat dari Johor lagi.Mereka mungkin terikut perangai ‘moden’ mengarut Singapura ataupun termakan hasutan semberono DAP.

Harap institusi raja sebagai ketua agama Islam dapat memantau dan menjaga kebajikan rakyat Johor yang beragama Islam. Diharap juga usaha kerajaan negeri Johor untuk melihat dan memantau penindasan secara tidak terus kepada orang Islam disana.

Pengiklanan Berbayar!

Pinjaman mudah untuk kaum wanita sehingga RM30,000

Menteri PH rasic Hasut benci Melayu

Korang ada RM1 camni? meh jual kami beli dengan harga yang mahal!

Perhatian! inilah duit lama RM5 paling mahal serius kalau ada jual pada kami

Anda tiada kereta tapi nak buat GRAB? kami sediakan kereta untuk disewa & tunjuk ajar step by step hingga pandai PM SEKARANG

Reply