You cannot copy content of this page
no comments

“Sila cari pegawai kadet laut Zulfarhan Osman” – Surat layang kedua untuk jurulatih

Bagaimanapun, sejurus berita tentang Muhammad Akmal yang dibebaskan, terdapat segelintir netizen yang tanpa usul periksa mengecam serta mempersoalkan tindakan Mahkamah membebaskan beliau dari perintah membela diri bersama 18 yang lain.

 

Kalau korang nak tahu, AkmaI Akif dan seorang lagi saksi Aiman Aufa telah memberikan dua surat layang kepada jurulatih mereka untuk memberitahu tentang keadaan Zulfarhan yang sedang parah.

Menurut Astro Awani, surat layang pertama mereka selitkan di pagar Rumah Sakit Angkatan Tentera pada 23 Mei 2017.

“Kalau ada hati perasaan, ada sifat perikemanusiaan, saya minta sangat-sangat pergi ambush bilik 4-19, Blok Satria (depan masjid). Dalam tu ada pesakit yang sangat-sangat perlukan rawatan segera. SEGERA!!!” – Surat layang pertama

Namun, surat layang ini telah diketahui oleh ahli bilik 4-10 selepas jurulatih menyebarkan surat tersebut melalui aplikasi whatsapp dan tertud0h Muhammad AkmaI Zuhairi Azmal telah memindahkan Zulfarhan ke bilik 4-06 untuk sementara waktu.

Selepas kegagalan surat layang pertama, Aiman Aufa dan AkmaI Akif sekali lagi bersepakat untuk menulis surat layang kedua.

“Sila cari pegawai kadet laut Zulfarhan Osman” – Surat layang kedua

Malangnya, semasa tertuduh disoal siasat, kedua nama Aiman Aufa dan AkmaI Akif ‘dipetik’ mengatakan mereka juga terlibat mence/derakan mangsa.

Aiman Aufa telah dibebaskan tahun lepas, dan hari ini mahkamah memutuskan bahawa AkmaI Akif tak bersalah dan dia telah dibebaskan tanpa perlu bela diri.

Bukan saja AkmaI Akif tak bersalah, dia juga antara orang yang sanggup membahayakan diri sendiri semata-mata untuk membantu Zulfarhan yang ced/era parah.

Mariam Tahir Maknanye memang kepala samseng bdk2 tu…. sampai nak bagi maklumat tentang pende/raan kena sorok2…. gamaknye kat situ sape yg repot lg teruk kena

Amirul Faris Ismail Dh berlaku sesuatu bnda tu baru semua dan² baru nk amik tindakn sblum jd x nk peringat

Nor Riza Omar Pihak pengurusan upnm yg gagal…
Kegagalan dan sikap sambil lewa tidak peka jurulatih menyebabkan satu nyawa melayang
Shame on you UPNM
Ku Hariz Mampos la korang ditali gantung! Puiiiiiii 💦 manusia bertopengkan setan2 nie!

Mohd Asri A Bakar Ini U yg nak latih peg tentera kan? Pastinya ada disiplin tentera. Pasti ada cek ,roll call ,ada panggil nama, berapa hari tak hadir? Tak ada latihan jasmani? Tak ada platun komander? Tak ada warden asrama?tak cek ke. Kelas dia dtg tak?

PERAK AJERR

Pengiklanan Berbayar!

Pinjaman mudah untuk kaum wanita sehingga RM30,000

Menteri PH rasic Hasut benci Melayu

Korang ada RM1 camni? meh jual kami beli dengan harga yang mahal!

Perhatian! inilah duit lama RM5 paling mahal serius kalau ada jual pada kami

Anda tiada kereta tapi nak buat GRAB? kami sediakan kereta untuk disewa & tunjuk ajar step by step hingga pandai PM SEKARANG

Reply