You cannot copy content of this page
no comments

Video : Lim guan Eng “koyak teruk” kena halau & dipanggil penipu

setelah setahun lebih DAP berkuasa pelbagai isu mula timbul jika sebelum ini mereka hanya pandai berpura-pura seperti tengah azan tak boleh bercakap. Namun kini semuanya terjawab apa yang menyedihkan masih ramai orang melayu yang memberikan sokongan padu kepada mereka

tetapi tidak semua orang melayu boleh terima apa yang dilakukan oleh DAP. Buktinya dalam video dibawah Lim Guan Eng panas telingga muka meraha dan kelihatan marah apabila dihalau oleh orang melayu

 

 

 

artikel lain

 

Warganet kecam kenyataan Guan Eng

KUALA LUMPUR 7 Mac – Walaupun kenyataan Setiausaha DAP, Lim Guan Eng telah diubah daripada ‘pengisytiharan per*ng’ kepada ‘menyasarkan’, namun kenyataannya tetap mendapat kecaman daripada pelbagai pihak termasuk warganet.

Rata-rata warganet melahirkan kekecewaan bagaimana seorang menteri sanggup mengeluarkan kenyataan seperti itu walaupun untuk mengkritik kerjasama antara UMNO dan Pas.

Seorang pengguna akaun Facebook yang menggunakan nama Daeng Tenri Mitau memberitahu, Menteri Kewangan itu seharusnya dipecat dan dihukum kerana mengeluarkan kenyataan rasis.

“Kita rakyat Malaysia kena tuntut dia dipecat dan dihukum sebab kenyataan rasis. Gerakkan perhimpunan tuntut dia dihukum dengan berat.

“Kalau di negara lain kes seperti ini boleh timbul pergaduhan kerana ada provokasi,” tulisnya.

Pemilik akaun yang menggunakan nama Tuah pula mempersoalkan mengapa pemimpin Melayu dalam Pakatan Harapan (PH) tidak bersuara walaupun Melayu dan Islam dis*rang.

“Mana semua pemimpin-pemimpin Melayu PH, semuanya dah bisu tak berani bersuara? Telinga dah pekak tak berani nak mendengar atau mata telah buta tak berani lihat Melayu Islam diserang. Sudah matikah semuanya? soalnya.

Ibrahim Majid pula memberitahu, walaupun perkataan dalam kenyataan itu telah di ubah namun tetap membawa maksud yang sama.

“Walau ubah perkataan maknanya sama. Terlajak perahu boleh di undur terlajak cakap buruk padahnya,” katanya.

Semalam, menerusi portal Malaysiakini, Guan Eng menyifatkan kerjasama di antara UMNO dan Pas sebagai satu ‘pengisytiharan p*rang’ ke atas masyarakat bukan Melayu.

Walau bagaimanapun, kenyataan itu diubah daripada ‘pengisytiharan p*rang’ kepada ‘menyasarkan’. – UTUSAN ONLINE

Pengiklanan Berbayar!

Pinjaman mudah untuk kaum wanita sehingga RM30,000

Menteri PH rasic Hasut benci Melayu

Korang ada RM1 camni? meh jual kami beli dengan harga yang mahal!

Perhatian! inilah duit lama RM5 paling mahal serius kalau ada jual pada kami

Anda tiada kereta tapi nak buat GRAB? kami sediakan kereta untuk disewa & tunjuk ajar step by step hingga pandai PM SEKARANG

 

Reply